Bangkok - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Silvia Disseldorp - WaarBenJij.nu Bangkok - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Silvia Disseldorp - WaarBenJij.nu

Bangkok

Door: Silvia

Blijf op de hoogte en volg Silvia

23 Januari 2011 | Nederland, Amsterdam

Teveel impressies voor een verslag, voelt nl al als een week.. maar doe een poging;

2e dag, maar het voelt al als een week..

Vanmorgen om 09:00 gewacht op mijn New BFF, welke niet kwam opdagen.. (Fransman, what do you expect?!) Beetje jammer, maar alleen de tempels bezoeken bestaat niet in Bangkok..

Ik raakte al snel alleen verdwaald, aangezien je in Bangkok nergens kan oversteken, Holiday Palaced closed so go to.. heb ik vaak gehoord..

Maar na alle info die ik heb gekregen bij de tourist offices/ Lonely planet en dergelijke weet ik dat het niet waar is.. Ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel toeristen daar wel in trappen..

(Wel vervelend dat je hier niemand moet / kan vertrouwen op de info, want ik herken nog niet welke mensen het oprecht menen en welke niet..)

Op slot de weg gevonden, Grand Palace bezocht met NLers en een vreslijke outfit aan.. Deze fotos kan ik echt nooit delen..

Daarna alleen verder naar de liggende Budha.. Ik vond dit wel erg indukwekkend, niet zozeer deze grote boedha maar alle tempeltjes en budha'd eromheen.. Misschien iets psychologisch, maar ik voelde daar echt zon fijne relaxte sfeer..

Toen bijna rennend terug naar Kho san road, waar mijn hotel is, want om 13:00 afgesproken voor een Full Thai Massage! Heerlijk!

Daarna gingen we (een New BFF) en ik liggen bij mijn zwembad en zonnen..
En een plan maken voor wat we daarna gingen doen..

Dat werd the China Town.. Ongelofelijke ervaring, niet normaal wat ze daar verkochten! Ik ben fan van China Towns! Varkenshoofden, eenden met hoofd en dingen die ik niet eens wil identificeren..

Daarna, met metro naar een geweldig hotel, ik ben natuurlijk de naam alweer kwijt.. Superdeluxe, 60 verdiepingen en we zijn naar het dakterras gegaan, doen alsof we gasten waren..

Ondanks mijn Birkenstocks kwamen we er gelukkig in en werden we begroet met een Chai..

Ik heb nog nooit in mijn leven een lift genomen naar zulke hoogte, en die snelheid, ongekend..

Daar echt zon mooi uitzicht gehad over Bangkok.. Te mooi om over te schrijven.. Zelfs te mooi om fotos te maken.. helaas allemaal mislukt..

Erna taxi terug, wat een drama.. deze taxi chauffeur heeft ons heel Bangkok laten zien wat een eikel.. Maar met mezelf in gedachten alle toeristen in Adam die worden genept kon ik mij die aantal Bath makkelijk veroorloven..

Terug op Kho san road, eigenlijk ernaast lekker wat drankjes gedaan.. en nu richting bed..

Opzich heb ik geen Jet lag gehad.. en ben nu ook totaal niet moe.. Ik denk door alle impressies van Bangkok..

De bedoeling is nu dat ik morgen een meditatie training ga doen in de buurt en om 14:00 mijn vrienden weer ga ontmoeten, maar als ik morgen eindelijk wel moe ben wordt het misschien uitslapen bij het zwembad,

Kortom, wellicht geen boeiend verhaal voor jullie, maar wel even goed om in het kort voor mezelf te omschrijven wat ik allemaal heb gedaan in een notendop vandaag, waar nog 80% van mist..

Alvast weltrusten voor jullie! (nagaan dat het hier 6 uur later is ; ) )

• 22 Januari 2011 - 22:06

Pa:

Ha die Sillie!
    Tsja, wat kan een mens allemaal op 1 dag meemaken in zo'n wereldstad als Bangkok?
    Dat hoge hotel was zeker het Baiyoke Sky Hotel met zijn 94 verdiepingen?
    Dat is inderdaad een fenomenaal hoog hotel!
    En ik weet nog dat je vroeger niet eens de lift durfde te nemen naar de 1e etage in de HEMA! Wat kan een mens toch groeien!
    Valt me nog mee dat die taxi chauffeur halverwege niet tegten je zei dat zijn benzine op was en dat hij dan geld aan je vraagt voor benzine, hahaha.
    Doorgaans rijden ze ook nog eens langs familie of bezoeken ze een ""winkel"", waar je dan ook even mag ""kijken.""
    Tsja, die taxi chauffeurs zijjn ook slim daar hoor! Zijn ooit eens op vakantie in Amsterdam geweest, haha.
    Probeer de volgende keer eens een Tuk Tuk. das echt lachen hoor! Denk om je foto's he!

• 23 Januari 2011 - 10:48

Sylvia:

Heee Sil!

Wat leuk die verhalen van je!
    Dat uitzicht vanaf het dakterras is echt waanzinnig!

Geniet!!!
    Liefss x

• 23 Januari 2011 - 16:51

Tineke / Jan:

Als je zo door blijft schrijven,dan heb het voor ons geen nut meer om naar Thailand te gaan hahaha !! geintje....en als je jezelf afvraag of het boeiend is voor ons die hier in het kikkerlandje zitten ?! nou reken maar !!! het is juist HEERLIJK om je op deze manier te kunnen volgen ! we zijn dan ook heel erg trots op,dat je om "zomaar" deze onderneming te doen ! ( maar ook wel een beetje eng ) geniet lekker verder. xxx

• 23 Januari 2011 - 19:10

Sharon:

Lieve Syl,

Jeetje, wat een beleving. Wat ontzettend super dat je dit doet. Heb je nog een doel? Ik ben ooit alleen naar Curacaou geweest, maar snap nu nog niet hoe ik dat had gedaan. Echt waar meid, ik ben trots op je.
    Super om alles via deze manier te volgen.

Nog ontzettend veel plezier en uitkijken daar.

Tot snel.

Liefs
    Sharon, Lex, Isai en Lynn

• 23 Januari 2011 - 20:39

Dick & Paula:

Leuk om te lezen wat je allemaal mee maakt daar. Het lijkt wel een ontdekkingsreis. Houd ons maar goed op de hoogte en we hopen dat je je daar prima vermaakt.

Ps. het staat ook al jaren op ons velanglijstje.

Grtoet, Dick & Paula.

• 25 Januari 2011 - 11:58

Ellen:

wat heeeeerlijk dat ik niet de enige ben geweest die overal genept werd :-) sil je bent een bikkel dat je dit doet.tip van de dag: geniet ervan en geef je geld uit want ergens anders kan je t niet zo goedkoop doen!!xxxxxxxxx
Silvia

Actief sinds 08 Jan. 2011